Ще има ли SUV от Ferrari?

До скоро официалната позиция беше – Ferrari няма да произвежда SUV, но сега нещата се променят. Още до края на тази година се очаква първият SUV от Ferrari!

03/30/2022

Ще отговори ли легендарната марка Ferrari на променящия се пазар?

Когато си помислим за ексклузивен спортен автомобил, една от първите марки в съзнанието на повечето хора е Ferrari. От друга страна, независимо, че нямат нищо общо със спорта, все по-популярни в ежедневието ни остават високите, тежки, обемни и все по-мощни автомобили в клас SUV (Sport Utility Vehicle).

Ferrari е глобална икона, една от най-популярните марки на планетата и е всепризнат символ на престиж и благополучие. Тази уникална позиция буквално задължава марката да отговори на основните пазарни тенденции и да се адаптира към предпочитанията на клиентите.

До скоро официалната позиция беше – Ferrari няма да произвежда SUV, но сега нещата се променят. Още до края на тази година се очаква първият SUV от Ferrari!

2023 ferrari purosangue

Първите снимки, които бяха публикувани от Маранело показват гранд турър с 5 врати, който ще се казва Ferrari Purosanque и търси самостоятелна мини ниша в сегмента, подобно на BMW с модела ix. Автомобилът е по-скоро кросоувър, а не типичен SUV и показва очевидния стремеж на Ferrari да се избегне директното съперничество с Lamborghini Urus, Aston Martin DBX и Bentley Bentayga.

Очаква се Purosangue да се задвижва от плъгин хибриден двигател с предно/централно разположение. Официалното съобщение на Ferrari гласи: „Идва изцяло ново Ferrari. Този автомобил е вкоренен в 75-годишната история на иновации, еволюция и безкомпромисно представяне.“
Ferrari Purosangue се очаква да бъде обявено за предварителни поръчки в края на тази година, а доставките ще започнат още в първото тримесечие на 2023-та г.

Purosangue бе представен, като концепт за първи път през 2018-та г. и е основна част в петгодишния план за развитие на марката. Стремежът на Ferrari е да “разшири неповторимите емоции при шофиране на Ferrari към многобройни поводи и пасажери” и ще “създаде благоприятни възможности за допълнителни продуктови разширения.”

Ferrari е един от последните производители на луксозни автомобили, който влизат в SUV сегмента. Следващият екзистенциален въпрос пред Ferrari е:

Кога ще има изцяло електрическо Ferrari?