Рено спира петролните двигатели в Китай

Рено е първият глобален производител, който ще предлага само електрически автомобили в Китай

04/05/2021

След разочароващи резултати в последните няколко години, Рено обяви официално, че ще предлага само електрически автомобили на най-големия автомобилен пазар на планетата – Китай. Рено си партнира с няколко китайски компании за производството на разширяваща се гама от пътнически и лекотоварни модели.

Целта е да се предложи достъпен, масов електромобил с пробег над 250 км., цена около 8000-9000 долара, възможност за бързо зареждане и достъп до широка мрежа от зарядни станции.

Рено е първата глобална компания, която официално се фокусира изцяло върху електрическа гама автомобили за китайския пазар. Скоро се очаква и европейска версия на част от азиатските модели под бранда на Дачия

Решението на Рено да предлага само електрически автомобили на най-големия пазар в света ще доведе до много съществени промени в глобалната автомобилна индустрия. Как ще отговорят директните конкуренти на Рено?

Очаква се на пазара да дебютират около 30 модела изцяло електрически автомобили с основни характеристики близки до моделите на Рено.

 


Вижте актуалните лизингови оферти за автомобили Рено от NovaKola.bg.