Кои са приоритетите на Тойота?

Тойота ще е една от първите компании, които ще представят на пазара автомобил със солидни батерии, които осигуряват по-дълъг пробег.

11/16/2021

Тойота ще е една от първите компании, които ще представят на пазара автомобил с така наречените солидни батерии. Те имат по-висока енергийна плътност, осигуряват по-дълъг пробег и съкращават времето за зареждане. Предимствата на този тип батерии са отдавна познати, но основните трудности са свързани с изграждането на ефективно масово производство. Област, в която Тойота са доказани експерти.

През 2025-та г. на пазара ще излезе Тойота SUV модел с новия тип батерия. Подобно на задвижвания с водород Мирай първоначално ще се предлага в ограничени бройки.

В Тойота очакват продажбите на хибридни, плъгин хибриди и електрически автомобили в Европа да продължат да нарастват и към 2025-та. Компанията цели постигането на пазарен дял от близо 7% или 1.5 милиона автомобила годишно.

toyota battery

Основните трудности при солидните батерии са свързани с изграждането на ефективно масово производство.

За разлика от повечето свои директни конкуренти, на този етап Тойота приоритизира хибридните (самозарядни и плъгин) автомобили, а не изцяло електрическите. По всяка вероятност Тойота няма да се опита да догони лидерите в настоящия етап от развитието на електрическите автомобили, а инжинерите на компанията ще положат всички необходими усилия да достигнат лидерската позиция в следващата технологична вълна, която е твърде вероятно да е директно свързана с т. нар. солидни батерии.

Вижте нашите оферти за нови автомобили Тойота