Кои екстри са ви наистина необходими в един нов автомобил

Автомобилната индустрия се развива изключително бързо и все повече технологии преминават от графата екстри в стандартното оборудване. Но кои удобства ще ползвате всеки ден и от какво можете спокойно да се лишите?

01/26/2022

Кои удобства ще ползвате всеки ден и от какво можете спокойно да се лишите в един нов автомобил?

Автомобилната индустрия се развива изключително бързо и все повече технологии преминават от графата екстри в стандартното оборудване. Това е най-ясно изразено в системите за активна и пасивна безопасност. Много други удобства се считат за толкова разпространени, че потребителите очакват, като даденост. Пример за това са – климатик, електрически стъкла и bluetooth свързаност на мобилни устройства. Представяте ли си да си купите нова кола, която не ви осигурява едно от горните удобства?

Фактите показват, че независимо от огромното разнообразие на екстри, потребителите категорично предпочитат няколко основни удобства и много внимателно анализират, преди да платят за технологии, които не са сигурни колко ще използват.

Кои са най-често предпочитаните екстри?

Подгряване на седалки

Подгряване на седалки

В студените зимни дни това е наистина незаменимо удобство, което в нашия климат използваме поне четири месеца в годината.

 

Камера за обратно виждане

Камера за обратно виждане

Паркирането е неразделна част от шофирането и за много хора е източник на притеснение и неудобство. Когато разполагаме с камера за обратно виждане паркирането е в пъти по-лесно, бързо и приятно. Проблемът е, че при лошо време повечето камери за задно виждане много лесно се зацапват и трябва често да се почистват ръчно.

 

Безключов достъп

Безключов достъп.

Всички знаем колко е неприятно когато загубим ключа от колата си… А когато носим различни неща, ръцете ни са заети и се приближаваме към заключената ни кола?! Да не говорим за един от вечните въпроси – Къде са ми ключовете?!

 

Производителите много добре знаят какво предпочитат клиентите, но са длъжни да защитят и своя интерес и за това обединяват най-търсените екстри в различни пакети. Например – ако искате камера за обратно виждане трябва да си купите и навигация, защото не се предлага отделен дисплей за камерата! Или – подгряване на седалките се предлага при ниво на оборудване XYZ, което включва още няколко допълнителни екстри и тн.

На пръв поглед това изглежда леко дразнещо, но когато се запознаем с технологичните и производствени детайли в съвременната автомобилна индустрия ще разберем, че е по-разумно да се изберем добре оборудван автомобил, който да ни осигури всички модерно удобства и който да финансираме изгодно чрез NovaKola.bg отколкото да се “борим” за възможно най-ниската цена!