BMW i3 и Mercedes S class с много български компоненти

У нас се създават неочаквано голям брой компоненти за световноизвестни марки като Мерцедес, БМВ, Дженерал Моторс и др. Например, кутиите за батериите на електрическото БМВ i3 се произвеждат в централна България

04/09/2021

У нас се създават неочаквано голям брой компоненти за световноизвестни марки като Мерцедес, БМВ, Дженерал Моторс и др. Например, кутиите за батериите на електрическото БМВ i3 се произвеждат в централна България, повечето от близо 100-те чипа в новите S-class на Мерцедес се проектират в столичния кв. Горубляне, а цялото авангардно инструментално табло в основата на новата система на Мерцедес – MBUX (Mercedes Benz User Experience) се проектира от български инженери в модерна бизнес сграда на бул Цариградско шосе. Близо 2000 инженери работят в този бързо разрастващ се сектор у нас.

Ще останете приятно изненадани колко силен български принос има в топ моделите на едни от най-големите автомобилни компании в света!

Всички анализи сочат, че тази бройка бързо ще се увеличава в следващите годин. Към момента основните дейности са фокусирани в областта на инженерното проектиране, очаква се бързо развитие и в различни производства в сложната верига от поддоставчици за автомобилните гиганти. Дисплеите във всеки автомобил трябва да работят надеждно и безопасно при екстремни условия.

Авангардната система MBUX – Mercedes Benz User Experiense е почти изцяло проектирана у нас!

За разлика от дисплейте на телефоните и таблетите ни, изискванията в автомобилната индустрия са свързани екстремни стойности. Една от основните разлики и свързана с работните температури:

  • от – 50 градуса
  • до + 90 градуса

 

Разгледайте актуалните ни оферти за:

Автомобили BMW на лизинг

Автомобили Mерцедес на лизинг