AMG Electric

AMG преминава на Турбо Хибридни задвижвания

Какво е бъдещето на силните автомобили?

По всяка вероятност дните на гърмящи, пушещи, свистящи и тн. мощни V6, V8 двигатели с 2, 3, 4 или повече турбини са преброени. Въпросът е как ще бъдат заместени?! От известно време насам Мерцедес доминира безапелационно в най-високотехнологичния спорт на планетата Formula 1. Турбо хибридните двигатели на компанията поставят най-високите стандарти за цялостно представяне, ефективност, здравина и издържливост. Чрез поделението за специализирани автомобили AMG, Мерцедес съвсем скоро ще предлагат  нова гама от хибридни задвижвания, в които ще се използват доказаните в Formula 1 MGU-H – мотор генератор, който превръща кинетичната енергия на ускорените изгорени газове в електричество. Казано накратно това е “електричесто турбо”, което увеличава значително мощността и ефективността на двигателя.

Последните турбо хибридни двигатели силно се доближават до изцяло електрическите задвижвания, без да са ограничени от теглото, пробега и времето за заряд на батериите, нито от необходимата мрежа със зарядни станции.

Очаква се една от новите версии на Mercedes A 45 AMG да е с обща системна мощност от близо 650 к.с.!

AMG Electric

Електрическите задвижвания са приоритет на всичко автомобилни компании, но турбо хибридните решения имат реален потенциал за все по-ниски емисии и все по-високи мощности!

Очаква се цялата турбо хибридна гама на AMG да бъде изцяло изградена около доказаните технологии в Formula 1

По непотвърдена информация, новите Турбо хибридни модели на AMG ще имат специално Дрифт ниво, което ще може да се избира с бързи команди от волана и по време на което ще се зарежда хибридната батерия!