AMG преминава на Турбо Хибридни задвижвания

Чрез поделението за специализирани автомобили AMG, Мерцедес съвсем скоро ще предлагат нова гама от хибридни задвижвания, в които ще се използват доказаните в Formula 1 MGU-H.

04/23/2021

По всяка вероятност дните на гърмящи, пушещи, свистящи и мощни V6, V8 двигатели с 2, 3, 4 или повече турбини са преброени. Въпросът е как ще бъдат заместени? От известно време насам Мерцедес доминира безапелационно в най-високотехнологичния спорт на планетата Formula 1. Турбо хибридните двигатели на компанията поставят най-високите стандарти за цялостно представяне, ефективност, здравина и издържливост. Чрез поделението за специализирани автомобили AMG, Мерцедес съвсем скоро ще предлагат нова гама от хибридни задвижвания. При тях ще се използват доказаните в Formula 1 MGU-H – мотор генератор, който превръща кинетичната енергия на ускорените изгорени газове в електричество. Казано накратко това е “електрическо турбо”, което увеличава значително мощността и ефективността на двигателя.

Последните турбо хибридни двигатели силно се доближават до изцяло електрическите задвижвания. При това без да са ограничени от теглото, пробега и времето за заряд на батериите, нито от необходимата мрежа със зарядни станции.

Очаква се една от новите версии на Mercedes A 45 AMG да е с обща системна мощност от близо 650 к.с.!

Електрическите задвижвания са приоритет на всичко автомобилни компании. Но турбо хибридните решения имат реален потенциал за все по-ниски емисии и все по-високи мощности!

Очаква се цялата турбо хибридна гама на AMG да бъде изцяло изградена около доказаните технологии във Formula 1.

По непотвърдена информация, новите Турбо хибридни модели на AMG ще имат специално Дрифт ниво. To ще може да се избира с бързи команди от волана и по време на което ще се зарежда хибридната батерия!

Вижте нашите оферти за нови автомобили Mercedes