4D изживяване при покупката на автомобил

Платформата на Нова Кола обединява обширен каталог от нови и употребявани коли заедно с вграден финансов калкулатор с атрактивни условия, който директно пресмята всички разходи, свързани с лизинга, спрямо вашите критерии и месечния ви доход.

12/05/2023

В настоящата динамично променяща се дигитална ера, иновациите в автомобилната индустрия обхващат всеки един аспект – от производство до начина на покупка. Вече можете лесно и удобно да изберете своя бъдещ автомобил само с няколко клика и от комфорта на вашия дом. За да направи този процес по-бърз и по-приятен от всякога, ОТП Лизинг създаде първата изцяло онлайн платформа, чрез която имате възможност да изберете, финансирате и дори да заявите тест драйв и дистанционна доставка на желаното от вас превозно средство.

Чрез новия онлайн асистент Novakola.bg, най-голямото лизингово дружество на българския пазар поставя началото на изцяло дигиталното бъдеще в сферата на финансирането на автомобили. Платформата обединява обширен каталог от нови и употребявани коли заедно с вграден финансов калкулатор с атрактивни условия, който директно пресмята всички разходи, свързани с лизинга, спрямо вашите критерии и месечния ви доход. По този начин можете да прецените колко можете да си позволите за месечна вноска, гарантирайки ви по-ефективно управление на личните финанси и време. Електронният процес елиминира необходимостта да обикаляте всички шоуруми, а само с няколко клика можете да заявите и пробно шофиране на мечтана от вас кола в удобен час.

NovaKola.bg работи с водещи марки автомобили, представени официално на българския пазар, а наличните оферти се актуализират на ежедневна база. Дигиталното кандидатстване за финансиране е съпроводено с бърз отговор от ОТП Лизинг и удобно подписване на документите изцяло онлайн. За максимално улеснение клиентите могат да се възползват и от възможността за доставка на автомобила до адреса, посочен от тях.

Следващите стъпки от оптимизиране на платформата включва API интеграции с партньорите, както и увеличението на броя предлагани нови и употребявани автомобили. Това е повлияно от последните тенденции в Европа, където се наблюдава по-висок дял на онлайн продажби на коли втора употреба и се очаква той да нарасне до близо 10% от всички продажби през 2025 г.

„Отчитайки тези цифри и наблюдавайки тенденциите на пазара, спокойно можем да кажем, че в рамките на следващите 5 години над 50% от сделките за автомобили ще се сключват онлайн. Потребителите на Novakola.bg са изключително дигитално ориентирани хора между 25-55 години, живеещи основно в София, които предпочитат да си спестят време, вредни емисии в трафик и хартия при проучване и избор на автомобил. Ние продължаваме да развиваме функционалностите Novakola.bg, така че те да откликват на нуждите на потребителите, преди те самите да са ги установили.” — казва Михаил Комитски, управител на ОТП Лизинг и член на УС на Банка ДСК.

 

Освен това, съвсем скоро клиентите на ОТП Лизинг, които искат да сменят автомобила си, ще имат възможност и да го добавят в Novakola.bg за продажба с преференциални условия.