22% спад в регистрациите на нови автомобили в Германия

Проблемите с доставка на компоненти за автомобилната индустрия се задълбочават в цяла Европа и съвсем закономерно регистрациите на нови автомобили в най-голямата европейска икономика рязко спаднаха в Април.

05/10/2022

Полстар и Тесла с увеличени регистрации въпреки цялостен спад в продажбите на електромобили.

Проблемите с доставка на компоненти за автомобилната индустрия се задълбочават в цяла Европа и съвсем закономерно регистрациите на нови автомобили в най-голямата европейска икономика рязко спаднаха в Април. През миналия месец в Германия са регистрирани общо 180,264 автомобила, като най-голям скок от +203% се наблюдава при луксозния електрически бранд на Волво – Полстар, а продажбите на Тесла се увеличиха с +34%

Големите производители на електромобили, като VW са принудени да намалят производството си, поради недостиг на компоненти, предизвикан от проблемите в производството на чипове и войната в Украйна.

Продажбите на изцяло електрически автомобили спадат!

Продажбите на изцяло електрически автомобили спаднаха с -6.9% (22,175) , което е 12.3% пазарен дял. Регистрациите на плъгин хибридите спадат с -20% (21,697) или -12% пазарен дял.

Другите марки с голям прираст в продажбите са Mitsubishi+ 30% – 30 % и + Kia + 27%.

Най-голям спад в продажбите в Германия през Април бележат Мини– 47%%, Рено -40% и , Опел – 32%. Обемът на продажби при VW отбелязва спад от – 31% , а при Мерцедес-Бенц – 25%.